Selnica, Republika Hrvatska
Ponedjeljak, srijeda, petak od 09.00 – 12,00; Utorak, četvrtak od 14,00 - 17,00; Prva subota u mjesecu od 9,00 – 11,00
Fiksni tečaj konverzije: 1 euro = 7,53450 kuna.
Želite li prijaviti nepravilnosti kod trgovca vezano za uvođenje eura to možete direktno Državnom inspektoratu OVJDE ili pošaljite prijavu nama U NASTAVKU.

„Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“ - izvješće za listopad –

U listopadu smo nastavili s provođenjem ugovorenih aktivnosti. Nismo naišli na poteškoće, možemo slobodno reći da su se i trgovci prilagodili novoj situaciji i postali kooperativni. Kao i protekli mjesec zabilježeni su porasti i padovi cijena, neki proizvodi su na akciji a nekih opet nema duže vrijeme na policama. Osim proizvoda koji su nam određeni za provjeru bacili smo oko i na ostale proizvode i zaključili da nije dobro što su podaci o kontroliranim proizvodima i uslugama javno objavljeni jer su neki trgovci „zločesti“ pa cijene tih proizvoda ne mijenjaju ali zato mijenjaju tj. povisuju cijene proizvoda koji nisu na našem popisu za provjeru. U listopadu nema poslovnih subjekata koji bi se našli na listi nepravilnosti znači da provjereni poslovni subjekti poštuju propisana pravila.

I ovaj mjesec provjeravali smo poštivanje načela Etičkog kodeksa, dodali smo još nekoliko novih subjekata i svi se pridržavaju načela. Pozivamo i sve Vas da i sami unesete pohvalu ili pritužbu u sustavu Etičkog kodeksa kako bi potaknuli što više poslovnih subjekata na primjenjivanje poštene poslovne prakse i poštivanje potrošača.

U cjelovitom izvješću prikazanom u pdf obliku vam donosimo detaljnije pojašnjenje uz grafičke prikaze za ugodnije čitanje.

IZVJEŠĆE ZA LISTOPAD - Opisni dio izvješća za listopad 2022.godine (pdf)

 

 

 

Direktorica
Gordana Lukić