Selnica, Republika Hrvatska
Ponedjeljak, srijeda, petak od 09.00 – 12,00; Utorak, četvrtak od 14,00 - 17,00; Prva subota u mjesecu od 9,00 – 11,00
Fiksni tečaj konverzije: 1 euro = 7,53450 kuna.
Želite li prijaviti nepravilnosti kod trgovca vezano za uvođenje eura to možete direktno Državnom inspektoratu OVJDE ili pošaljite prijavu nama U NASTAVKU.

„Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“ - izvješće za veljaču –

Veljača je sedmi mjesec po redu u kojem se provjeravaju cijene proizvoda s popisa. I dalje je vidljiv rast cijena u odnosu na prethodni mjesec, a uočena su i sniženja i pojeftinjenje proizvoda koji su na popisu za provjeru.
Ovaj mjesec na policama nismo mogli pronaći pile, ulje i šećer. Proizvodi koji nisu na policama u vrijeme kada popisivači uzimaju cijene, uvijek se provjere nekoliko puta kroz mjesec kako bi se dobila cijena no nekih jednostavno ni u više navrata nema na policama.

U veljači i dalje  nema poslovnih subjekata koji bi se našli na listi nepravilnosti iako su porasti cijena uočeni no, kao što smo već pisali, dokazivanje da je porast vezan uz euro je dugotrajan postupak te je potrebno prijavu potkrijepiti dokazima s kojima mi ne raspolažemo.

Ovaj mjesec poštivanje načela Etičkog kodeksa provjerili smo kod 26 subjekata i svi se i dalje pridržavaju načela. Pozivamo i sve Vas da i sami unesete pohvalu ili pritužbu u sustavu Etičkog kodeksa kako bi potaknuli što više poslovnih subjekata na primjenjivanje poštene poslovne prakse i poštivanje potrošača.

U nastavku izvješća donosimo vam detaljnije pojašnjenje uz grafičke prikaze za ugodnije čitanje.

IZVJEŠĆE ZA VELJAČU - Opisni dio izvješća za veljaču 2023. godine (pdf)